Participanții la flashmob consideră că dacă Buliga și cei implicați nu vor achita suma prejudiciilor stabilită de CtEDO, asta ar crea „un precedent care arată că orice om care atentează la confortul unui demnitar riscă să fie băgat la pușcărie sau la psihiatrie”, consideră juristul PAS, Sergiu Litvinenco.
„Cerem demisia doamnei Buliga, pentru că o persoană din cauza căreia Moldova a fost condamnată la CtEDO nu are dreptul să fie într-o funcție de demnitate publică. Decizia CtEDO poate servi ca un rechizitoriu pentru toate persoanele implicate în acest caz. Toate aceste persoane urmează a fi atrase la răspundere și sancționate. Acești aproape 8.000 de euro trebuie restituite în bugetul de stat de către aceste persoane. Politicienii trebuie să înțeleagă că sunt egali în fața legii cu ceilalți cetățeni. Desigur noi nu susținem faptul că acest om a lovit-o pe doamna Buliga, desigur asta nu e normal. Dar nu poate o palmă aplicată să servească drept motiv pentru ca persoana să fi ținută cu sila într-un spital de psihiatrie”, mai spune Litvinenco.
Secretartul general al PAS, Igor Grosu, consideră că închiderea forțată a lui Mihai Dogotari, e o reminiscență „a vremurilor sovietice”.
„Faptul cum a administrat doamna Buliga acest caz, cum a depus cererea, cum a forțat organele de coerciție, să aducă omul forțat într-o instituție psihiatrică nu are nicio scuză ca persoană publică. Pe lângă vestita frază cu pelincuțele, v-ați ales cu o nouă etichetă - psihiatria politică. Doar în vremurile sovietice oamenii care erau incomozi partidului, erau trimiși la psihiatrie. Nu la pușcărie, ci la psihiatrie, ca pedeapsa să fie și mai dură”, a spus Grosu.
După ce au scandat „Demisia, Buliga”, „Buliga, cere-ți scuze”, manifestanții l-au pomenit și pe Ilan Șor, cerând și demisia acestuia, iar la final au îndemnat poporul la unitate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.