​​

LIVE. 30 octombrie 2016: Alegeri Prezidențiale în Republica Moldova

La 30 octombrie 2016, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în Republica Moldova sunt organizate Alegeri Prezidențiale directe în care cetățenii urmează să decidă cine va fi șeful statului în următorii patru ani. 

Cum s-a votat în Diasporă

Conform informațiilor deținute, în secțiile de votare deschise peste hotare s-au prezentat la urne 67 150 de alegători. Cea mai activă participare s-a înregistrat în :

  • Republica Italiană – 21 904 alegători;
  • România – 9440 de alegători;
  • Franța – 5139 alegători;
  • Federația Rusă – 4578 alegători;
  • Marea Britanie – 4002 alegători.

Raioanele în care au învins Sandu și Dodon

Comisia Electorală Centrală a procesat datele preliminare pentru fiecare raion din țară. Astfel, potrivit primelor rezultate, Igor Dodon „întrece” alți candidați cu cel puțin 5% în 26 de raioane, „cucerind” Nordul și Sudul țării. Maia Sandu, pe de altă parte, învinge în nouă raioane, în opt dintre care cu un avans de 10%.

Detalii aici

Londra: Sandu - 923, Dodon - 29

La una din secţiile din Londra(Chiswick) au votat 1010 cetăţeni moldoveni. Dintre aceştia, 923 au votat pentru Maia Sandu şi 29 pentru Igor Dodon.

99,3% de procese-verbale au fost procesate

După procesarea a 99,3% din procese-verbale, rezultatele arată în felul următor:
Igor Dodon - 48,26%
Maia Sandu - 38,42%
Dumitru Ciubașenco - 6,01%
Iurie Leancă - 3,11%
Mihai Ghimpu - 1,8%
Ceilalți candidați nu au reușit să acumuleze nici 1%.

Pronostic Agora: Vom avea turul 2

Urmează să fie prelucrate voturi din Bălți, UTAG, dar și 70% dintre voturile din diasporă. Astfel, proporția nu se va schimba și considerăm că va avea loc turul 2.

La Washington, moldovenii încă votează

La această oră, cetăţenii moldoveni aflaţi în Statele Unite ale Americii continuă să se prezinte la urnele de vot. Au mai rămas câteva ore până când secţiile de votare vor fi închise.

Dodon: Victoria poate fi în Turul I

Igor Dodon: Aceste alegeri au demonstrat foarte clar că liderul opoziției socialiste se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Victoria poate fi în Turul I. Victoria noastră este inevitabilă. Asta trebuie să înțeleagă toți, inclusiv oponenții noștri politici. 

Prima declarație a lui Dodon

La New York, cetăţenii moldoveni încă mai votează

Cetăţenii moldoveni din New York încă mai votează. Secţiile de votare se vor închide peste câteva ore pe teritoriul SUA.


Peste un mln de voturi numărate

Igor Dodon continuă să scadă. La numărarea a peste un milion de voturi, acesta are puțin peste 50%.

IFrame
IFrame
IFrame
IFrame
IFrame