LIVE. 14.11.16: Protest în urma alegerilor prezidențiale

În turul doi al scrutinului prezidențial din 13 noiembrie, liderul PSRM Igor Dodon a ieșit învingător cu 52,4% din voturi. La scurt timp, după anunțarea rezultatelor, pe rețelele de socializare a fost creat un eveniment public care anunță protest de amploare în PMAN, cu începere la ora 13:00. Agora va monitoriza mersul protestului. 

Un grup de studenți au interpretat imnul Republicii Moldova în fața ambasadei Ruse la Chișinău

Mai mulți studenți de la Academia de Muzică și Arte Plastice, participanți la protest au interpretat în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, imnul „Limba Noastră”. 

Protestul a ajuns în fața ambasadei Ruse

Polițiștii le-au interzis protestatarilor să se apropie de sediul Ambasei Ruse la Chișinău. Chiar dacă aceștia anunță că protestul este unul pașnic.

Protestatarii au mers în marș pe la ambasadele statelor europene 

Protestul de astăzi a avut un traseu pe la toate ambasadele statelor europene, unde au scandat: „Alegeri fraudate”, sau „Diaspora e cu noi”.

Protestul de azi se va desfășura în fața sediului Curții Constituționale.

Potrivit declarațiilor organizatorilor, protestul va începe la orele 13:00 și protestatarii vor merge la sediul Curții Constituționale, „instituție care în atribuțiile sale intră să declare alegerile neconstituționale pentru că s-a încălcat unul dintre cele mai importante drepturi ale omului, și anume dreptul la vot”.

Președintele ODIP: „Au blocat intenționat instituțiile de învățământ”

Președintele ODIP, Vlad Bilețchi, unul dintre organizatorii protestului „Alegerile au fost fraudate”, a declarat că intenționat au fost blocate toate instituțiile de stat, pentru a nu permite tinerilor să iasă la protest.

Mîine orele 11:00 protestul continuie din fața liceului „Gheorghe Asachi”.

Oranizatorii anunță pentru mîine continuarea protestului

Organizatorii protestului „Alegerile au fost fraudate” îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova să iasă la protestul ce va continua mâine.


Protestatarii interpretează melodiile Doinei și Ion AldeaTeodorovici

Mulțimea protestatară ajunsă în fața monumentului Ștefan Cel Mare și Sfînd, au aprin lumânări în memoria fostului Domnitor. Acești au interpretat melodiile regretaților interpreți Doina și Ion Aldea-Teodorovici și au ținut un minut de reculegere.

Mulțumea se îndreptă către monumentul lui Ștefan cel Mare

Ce spune Maia Sandu despre protestele de la CEC

Maia Sandu despre proteste: Cetățenii au dreptul să-și exprime punctul de vedere în raport cu modul cum au fost organizate aceste alegeri. Sper că instituțiile statului vor lua act de aceste acțiuni și să se întâmple niște demisii acolo.