LIVE. HospiceBikeTour2017: 13 cicliști parcurg 700 de km pentru cei care nu pot să o facă

În perioada 19-23 iunie, o echipa formată din 15 cicliști vor cuceri o parte consistentă din teritoriul Moldovei și al României parcurgând peste 700 de KM pentru cei care nu vor fi capabili să o facă vreodată. Startul se va da din  Chișinău și va merge pe ruta Iași - Lacul Bicaz - Miercurea Ciuc - Brașov (Hospice Casa Speranței) și vor finaliza cursa lor la Hospice Casa Speranței din București. Scopul evenimentului este a de a colecta fonduri pentru a susține munca depusă de Hospices of Hope în Moldova, și anume dezvoltarea serviciilor de asistență medico-socială dedicate copiilor și adulților cu boli incurabile sau condiții limitatoare de viață din raioanele Moldovei. Pentru a susține cauza, dar și bicicliștii, puteți dona pe Guvern24.

„Au intrat în București ca o echipă”. Cuvinte de laudă pentru bicicliștii moldoveni

„Cei 13 au plecat din Chișinău răzleți, inconștienți, curajoși, super diferiți, fiecare cu filmul lui. Cei mai multi erau mai degrabă deținători de biciclete decat cicliști.
Cand au intrat in Bucuresti c

a o echipa, in pluton, i-am admirat, fotografiat, mi-am adus aminte de toate suferințele, evoluția si durerile lor din zilele acestea. 
Bravo, moldoveni frumoși al cărui accent il voi mai folosi din cand in cand cu permisiunea voastră !
Mulțumesc”, scrie Daniel pe pagina sa de Facebook.

Destinația - București! Bicicliștii au parcurs 720 de km

Cei 13 biciclisti au ajuns la Centrul Hospice Casa Speranței de la București! În total au parcurs aproximativ 720 KM in 5 zile.

Situația la moment: 60 de km până la București

„Lanțul lui Emil s-a rupt la 60 de km de destinația finală - București. Am avut noroc pentru că era aproape de punctul unde trebuia să facem popas. Odată ajunși acolo am reparat lanțul și acum am pornit mai departe. În câteva ore ar trebui să ajungem la Centrul Hospice Casa Speranței din București”.

Primul popas mare, făcut lângă Comarnic și o pană la bicicleta unui participant

Voluntarii au făcut primul popas mare din timpul traseului de astăzi, în apropiere de Comarnic. „De când am pornit s-a făcut foarte cald afară și este greu de mers pe bicicletă, însă, bicicliștii încearcă din răsputeri să mențină o viteză de 35 km/hr pentru a ajunge cât mai rapid la destinație. În același timp, am mai descoperit o pană și a trebuit să înlocuim camera la bicicleta unui participant”. 

Un start oficial al celor 170 de km

„În sfârșit ploaia s-a terminat și noi pornim oficial la drum! Suntem în întârziere dar vom încerca să facem tot posibilul pentru a recupera timpul pierdut. Totuși, suntem bucuroși că ploaia ne-a prins încă aproape de Brașov, astfel încât, am găsit un adăpost”. 
Puteți să-i susțineți prin donații, accesând Guvern24.

A cincea zi de Hospice Bike Tour a început cu ploaie

„Ne-am pornit de la Braşov, însă, ne-a prins o ploiță bună de tot. Așteptăm la adăpost ascultând „Riders on the storm” și ne gândim la cei 170 de km pe care îi mai avem de parcurs”.

Bicicletele s-au dus „la culcare”


Priveliștea din Brașov

Bicicletele sunt la adăpost, noi admirăm Brașovul. Mâine este ultima zi, etapa a 5-a, 170 KM. Va fi greu, traseul este aglomerat, iar copaci și umbră sunt puține. Dar vom reuși

Bicicliștii au ajuns la Casa Speranței de la Brașov

„Am ajuns la Centrul Hospice Casă Speranței de la Brașov, colegii noștri membrii rețelei Hospices of Hope. Ei ne-au primit frumos, cu mult entuziasm și cu mâncare. Acum ne vom odihni un pic după care vom face un tur a Centrului pentru a arăta participanților cum acesta funcționează, după care vom merge să ne cazăm la Centrul de Studii în Îngrijiri Paliative”

O gură de aer de la Micfalău

„Am făcut un mic popas la Micfalău, Covasna. Dispoziția e bună de tot, aerul răcoritor de munte e perfect pentru a parcurge traseul”, spune echipa de voluntari.
​Până la Brașov cicliștii vor fi însoțiți de un echipaj SMURD.