AGORA și Waze, cu ochii pe Maratonul Internațional Chișinău. Update-uri și date despre trafic

În prima zi de octombrie, toți doritorii pregătesc ghetele, rezistența și perseverența pentru a alerga o cursă la alegere la cea de-a treia ediție a Maratonului Internațional Chișinău. În timp ce participanții la maraton vor parcurge kilometri pentru cauze nobile, Agora, în parteneriat cu aplicația de navigație și trafic Waze va informa șoferii din oră în oră despre mersul maratonului, drumuri accesibile și căi de navigare. 

Râmân solicitate străzile Mihai Viteazul, Tighina și Varlaam

Aglomerația se menține pe câteva străzi importante

Traficul s-a mai fluidizat în această după-amiază, însă harta aplicației Waze încă mai arată aglomerație pe străzile Columna, Mihai Viteazul, porțiunea străzii Sciusev lângă Spitalul de Urgență, partea de jos a străzii Ismail, strada Albișoara, str. Mitropolitul Dosoftei și strada Trandafirilor. Un echipaj de poliție se află pe str. Albișoara.

FOTO. Un tânăr și-a cerut iubita în căsătorie la maraton 

Abia după ce a auzit „Da”, tânărul a mers să își ia medalia.

FOTO. Mașinile circulă bară la bară pe str. Mihai Viteazul


Columna intersecție cu Bodoni


Columna spre Mihai Viteazul

FOTO. Str. Columna, intersecție cu Bănulescu-Bodoni, la amiază

De asemenea, pe str. Alexandru cel Bun traficul este moderat.

Pe strada Trandafirilor traficul s-a blocat complet

Circulația este foarte intensă și pe bulevardul Dacia, dar și pe str. Zelinski. Situație similară se atestă pee str. Iuri Gagarin și pe Albișoara, unde e mare aglomerație. 

Ce rute să alegi pentru a ajunge dintr-un sector în altul al Capitalei fără a sta blocat în trafic

Aplicația Waze vă oferă câteva trasee pentru a evita centrul orașului, unde are loc Maratonul Internațional Chișinău.

Botanica - Buiucani (și viceversa): Puteți să o luați pe strada Muncești, fie pe la calea Basarabiei sau să mergeți pe la Meșterul Manole. 
Botanica - Ciocana (și viceversa): neafectate de maraton.
Botanica - Rîșcani (și viceversa): cea mai optimă rută este pe str. Calea Basarabiei. Cea mai nerecomandată - pe bulevardul Decebal unde e trafic îngreunat.
Buiucani - Rîșcani: str. Mihai Viteazul va fi greu de evitat, însă aceasta poate fi doar intersectată pentru a ajunge pe str. Mitropolitul Dosoftei, spre bulevardul Renașterii.

Pentru a alege ruta de care aveți nevoie, scrieți adresa de pornire și destinația, iar Waze vă oferă până la trei variante viabile. https://www.waze.com/ro/livemap

Trafic complet blocat la intersecția străzilor Bodoni și Columna, dar și pe Mihai Viteazul

Conform aplicației Waze, la această oră traficul pe strada Columna este infernal. Wazerii raportează trafic complet imobilizat la intersecția Columna și Bodoni, iar pe str. Columna între str. Eminescu și str. Bulgară e mare aglomerație.

Vezi harta live: https://www.waze.com/ro/livemap

Circulație bară la bară lângă Spitalul de Urgență

Pe strada Sciusev în direcția USMF, alături de Spitalul de Urgență, traficul este bară la bară, mașinile mișcându-se cu 4 km/h. Traficul rămâne complicat și pe Mihai Viteazul.

Bulevardul Decebal - trafic intens

Dacă pe unele străzi precum Pan Halippa, Ismail, Kogălniceanu și Alecsandri traficul s-a normalizat, acum se circulă complicat pe bulevardul Decebal, în direcția Gării.