08.11.2017 Chișinău Startup Week 2017, ziua 3: vești bune pentru antreprenori IT

Astăzi la Tekwill va avea loc un Forum al Investițiilor care este menit să creeze punți de legătură între antreprenori și investitori. Tot azi va fi inaugurat primul fond de investiții al startup-urilor din Republica Moldova, Seed Fund,  iar cele mai bune 5 startup-uri își vor prezenta ideile în fața investitorilor. Chișinau Startup Week 2017 îi aduce împreună pe tineri antreprenori, specialiști din diverse domenii, mentori, investitori și înalți oficiali cu scopul de a stimula inovația și spiritul antreprenorial în sectorul IT, dar și alte sectoare ale economiei.

Cea de a treia zi a Chișinău Startup Week 2017 s-a încheiat

Astăzi am avut parte de anunțuri importante pentru startup-urile care sunt în căutare de finanțare: am aflat despre crearea unui fond de investiții Seed Fund, destinat acelor 10 startup-uri care îi vor convinge pe investitori de importanța produsului creat. 

Mâine, 9 noiembrie va avea loc Târgul Startup-urilor, un eveniment în cadrul căruia 17 startup-uri din Moldova își vor prezenta ideile de inovații în fața investitorilor. De asemenea, antreprenorii IT vor putea afla despre diferite surse de finanțare pentru un startup, iar seara ei vor face schimb idei și informații în cadrul unei activități de networking. 

Vă mai puteți înregistra la activitățile ce vor avea loc mâine, făcând click aici 

Care este unul dintre primii pași făcuți de un investitor înainte de a investi într-o afacere? 

Înainte de a lua această decizie importantă, are loc un proces numit Due Diligence, în timpul căruia investitorul face o investigație amanunțită a firmei care vrea să obțină finanțare. O prezentare pe acest subiect este făcută acum de către Dmitrii Barbasura, director general Salt Edge, în cadrul celei de a treia zi a Chișinău Startup Week 2017. 

Andreas Cser, investitor: Software este o manifestare a resurselor intelectuale

Andreas Cser, investitor, consilier la Fraser Finance susține că este atent la posibilitățile de investiții în Republica Moldova, în special în sectorul IT. ”Atunci când vine vorba de resurse intelectuale, toți au același punct de plecare. Software este o manifestare a acestor resurse intelectuale. Sunt fascinat atunci când un produs este elaborat aici, dar poate fi comercializat la nivel global”, susține investitorul.

FOTO. Începe discuția „Cele mai bune practici de investiție”

Vorbitorii de astăzi sunt Utkarsh Amitabh, fondatorul Network Capital, Rumen Iliev, reprezentant LAUNCHub Andreas Cser, investitor, consilier la Fraser Finance, și Dan Sturza, Managing Director la Fribourg Digital.

Cele mai bune startup-uri din Republica Moldova își prezintă proiectele

În aceste clipe fondatorii celor mai bune startup-uri din Republica Moldova își prezintă ideile în fața investitorilor în cadrul celei de a treia zi a Chișinău Startup Week 2017. Este vorba de echipele BabyMoon, Codifun, Mega/Everance, XOR și RIFT.

OFICIAL: Primul fond de investiții pentru startup-uri din Moldova va avea un buget de 200 000 euro

Anunțul a fost făcut acum câteva minute de către Dan Sturza de la Fribourg Capital, în cadrul celei de a treia zi a Chișinău Startup Week 2017. Este important de mențonat că de aceste fonduri vor putea beneficia 10 startupuri. 

„Ne interesează să aducem jucători mari în domeniul IT din Moldova”

Citatul aparține reprezentantului Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, care a menționat brand-uri precum Bosch, IBM și Continental printre potențialii parteneri în viitor. 

Director AOAM, despre direcțiile de dezvoltare ale sectorului IT

Alexandru Baltag, director general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, a vorbit despre principalele direcții de dezvoltare ale sectorului IT, mai exact: creșterea numărului de angajați, ceea ce ar duce la o competitivitate mai bună, creșterea numarului de companii active in domeniul IT, extinderea piețelor de export pentru produsele și serviciile IT și atragarea investitiilor mulținationale. ”Este un sector cu potențial înalt care poate deveni unul din cele mai dinamice in economia natională”, a conchis directorul AOAM. 

Agenda de azi este dedicată Forumului Investițiilor

Printre cele mai importante evenimente ce vor avea loc azi se numără  Inaugurarea fondului de investiții Seed Fund la ora 10:30. În jurul orei 11 cele mai bune 5 startup-uri din Moldova se vor prezenta investitorilor. De menționat este prezentarea de la 11:20, care va fi dedicată Planable - un startup de succes creat de patru tineri moldoveni care au ajuns în Silicon Valley.

O zi importantă pentru fondatorii startup-urilor

Ziua de azi a Chișinău Startup Week 2017 aduce vești bune pentru tineri antreprenori și specialiști IT. În premieră pentru Republica Moldova, va fi inaugurat un fond de investiții al startup-urilor, Seed Fund, lansat de o companie fondată de un important om de afaceri moldovean. Vă invităm să urmăriți împreună cu noi inaugurarea Seed Fund și să aflați care va fi bugetul acestuia și ce companii vor fi eligibile pentru finanțare.