Chișinău Startup Week 2017: Cele mai active startup-uri din Moldova se reunesc la Tekwill 

Cea de a patra zi în cadrul Saptămânii Startup-urilor începe acum la Tekwill. Programul de azi include activități de networking, o conversație cu investitori și antreprenori de renume la un Shared Breakfeast și un Târg al Startup-urilor, în cadrul căruia cele mai active startup-uri din Moldova își vor prezenta ideile în fața unu juriu alcătuit de investitori, mentori și specialiști.

A patra zi Chisinau Startup Week 2017 s-a încheiat

Astăzi invitații au putut să participe la mai multe activități de networking pentru a face cunoștința cu viitorii parteneri sau investitori. Cele mai active startup-uri din Republica Moldova s-au prezentat finanțatorilor și au primit sfaturi valoroase de la mentori.

Mâine, vineri, 10 noiembrie, va fi ziua Open Doors. Companiile IT și hub-uri antreprenoriale își vor deschide porțile prin activități educaționale adresate publicului interesat. Tot mâine va începe Startup Weekend – un eveniment unic în cadrul căruia antreprenori și specialiști IT vor petrece 54 de ore lucrând la o idee de afaceri. Propunerea finală a fiecăruia va fi evaluată de un juriu compus de experți și investitori. 

Networking IT, ultima activitate din ziua de azi

Invitații Chișinău Startup Week 2017 se pregătesc pentru o activitate de Networking IT - o ocazie perfectă pentru a stabili contacte și a construi relații cu viitorii colegi de echipă. 

„Opinia clienților contează mai mult decât cea a investitorilor”

Utkarsh Amitabh, business developer la Microsoft spune că succesul unui startup depinde, într-o măsură foarte mare, de opinia oamenilor care ar urma să beneficieze de serviciile sau produsele acestuia. „Dacă mai multe persoane sunt gată să cumpere produsul Dvs, atunci investitorii vor veni de la sine”, afirmă Utkarsh.

Va apărea în Republica Moldova o comunitate de business angels? 

„Un business angel este o persoana dispusă să folosească propriile resurse financiare pentru a susține o afacere start-up”, susține Daria Demchenko, coordonatoare la UANGEL, cea mai mare comunitate de business angels din Ucraina. Daria susține că pentru crearea unei comunități de business angels în Republica Moldova este nevoie de două lucruri esențiale: investitori cu experiența și o persoană care ar fi gată să conducă această comunitate. 

FOTO. Începe Tekwill Visionary Club

Tekwill Visionary Club este o platformă de comunicare și networking, în cadrul căreia lideri și trendsetteri în domeniul antreprenoriatului tech vor împărtăși cu membrii comunității viziuni și experiențe valoarase despre investiții în startup-uri. 
Speakerii de azi sunt Rumen Iliev, investitor, Daria Demchenko, coordonatoare la UANGEL și  Utkarsh Amitabh, business developer la Microsoft. 

Fondatorul Enverace:  Am discutat despre posibilități de finanțare

„Am reușit să discutăm despre ideea și posibilități de finanțare. Noi căutăm investiții cu impact social. Am creat o listă de idei ce se referă la marketing și dezvoltarea startup-ului. Sunt foarte mulțumit”, a spus Alexandru Iscenco, unul dintre fondatorii startup-ului  Enverace. 

Târgul Startup-urilor s-a încheiat: primele reacții

Am vorbit cu fondatorii câtorva startup-uri din Republica Moldova pentru a afla cum a decurs întrevederea personală cu investitori și mentori în cadrul celei de a patra zi Chișinău Startup Weekend 2017.

”A fost foarte fain. Persoanele cu care am discutat știu pentru ce au venit, mulți sunt în căutarea unor proiecte interesante. Ne-am concentrat pe prezentarea produsului nostru, iar mentorii ne-au pus niște întrebări foarte bune”, a spus Victor Spînu, fondatorul Pandametrix, un serviciu care oferă rapoarte SEO și recomandări pentru site-uri web.

FOTO. Startup-urile își prezintă proiectele

Prezentarea are loc în cadrul Târgului Startup-urilor. Un fondator de startup sau câte o echipă de startup se așează la masa cu un investitor sau mentor. În imagine: fondatorii startup-ului Pandametrix (un serviciu care oferă rapoarte SEO și sfaturi pentru site-uri web) vorbesc cu Dan Sturza de la Fribourg Capital.

Activități de Networking și un Târg al Startupuri-lor, prioritățile agendei de azi

Bine v-am regăsit la cea de a patra zi a Chișinău Startup Week. În aceste clipe are loc Târgul Startup-urilor: cele mai active 17 startup-uri din Republica Moldova își prezintă ideile în fața mentorilor și investitorilor, în cadrul întrevederilor 1 la 1.