15.12.2017 LIVE. Wine Hacks: un hackathon amețitor care leagă IT-ul de tradiție

Chateau Purcari și Tekwill dau startul unui hackathon menit să spargă stereotipurile și să aducă inovația acolo unde, aparent, doar tradiția poate sta în capul mesei. Toți cei care au o idee de afaceri sunt invitați la iHub pentru a face o echipă de startup și a convinge publicul că sunt cei mai buni. Cele mai bune idei de business vor fi premiate.  

Wine Hacks by Purcari: ce ne va aduce ziua de mâine

În timp ce echipele părăsesc sala principală și încep să-și pregătească proiectele, vă propunem să luați cunoștința de evenimentele ce vor avea loc mâine în cadrul hackathonului Wine Hacks by Purcari. Echipele vor avea parte de sesiuni de consultanță cu mentorii, printre care: Anton Pahotin (Social Media Management), Igor Putina (Deisgn), Vlad Shuleansky (Vânzări), Matter Rutter (Lean Startup). 

Mai multe detalii aflați pe pagina de Facebook Wine Hacks by Purcari

Sommely, o aplicație de tip Duolingo pentru iubitori de vin

Am stat de vorbă cu Radu Filip, membru al echipei Sommely. „Ne propunem să creăm o aplicație de genul Duolingo, care îi va ghida pe iubitorii de vin în alegerile lor și care îi va învăța diferite aspecte ce țin de soiuri de vinuri și calitatea acestora, astfel încât fiecare utilizator să devină un degustator profesionist de vinuri”, a spus Radu. 

Iată care sunt echipele care vor participa la Wine Hacks by Purcari

Doar 8 idei vor avea șansa să câștige marile premii. Iată care sunt acestea: CryptoBottle, BDTeam, Wine VR Guide, UnVinCadou, WineNFO, WineExperts, WineBox și Sommely. 
FOTO. Participanții își prezintă ideile

Doar acele idei care vor obține cele mai multe voturi vor trece mai departe

Sesiunea de pitching a început: cele mai interesante idei prezentate până acum 

Participanții au venit cu mai multe idei menite să ducă industria vitivinicolă la un alt nivel. Printre cele mai interesante idei de până acum se numără o criptosticlă de vin, aplicații personalizate pentru amatori de vin și un serviciu de livrare a vinurilor la domiciliu. 

Soluții inovatoare pentru industria vitivinicolă, principalul scop al hackathonului

„Trebuie să creați o idee de afaceri care ar facilita modul în care  vinul ajunge de la producator la consumator” a spus moderatoare Wine Hacks, Caterina Rutter, adresându-se participanților. 

Marile premii Wine Hacks by Purcari

Echipa care va veni cu cea mai bună idee de afaceri va obține un premiu în valore de 20.000 de lei de la Chateau Purcari. Pentru locurile II și III sunt oferite câte 10.000 de lei și o lună de hosting la spațiul de co-working Tekwill. „De altfel, nimeni nu va pleca acasă cu mâna goală”, promit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Agenda de azi a Wine Hacks by Purcari 

Hackathonul e pe cale să înceapă. Participanții se adună la iHub pentru a se înregistra.