În mesajul său, jurnalistul menționează că suburbiile „omoară orașul”, și o fac „de mult timp, metodic și prostesc”. Potrivit acestuia decizia de a include suburbiile în componența municipiului Chișinău la începutul anilor 90 de către fostul primar, Nicolae Costin este pentru „a nu permite rusofonilor să aibă majoritatea în consiliul orășenesc”.

„Considerăm că aceste declarații reprezintă de fapt o gravă discriminare pe mai multe criterii, iar diseminarea acestor informații pe rețelele de socializare duce la învrăjbirea societății și ațîțarea urii inter-etnice”, a declarat Munteanu.

Vedeți mai jos scrisoarea deputatului:


Menționăm că potrivit rezultatelor de duminică ale turul II din municipiul Chișinău, Dorin Chirtoacă a învins contracandidata sa și a obținut al treilea mandat de primar. Deși și-a adjudecat trei sectoare din 5 ale Chișinăului, Chirtoacă a obținut cu peste 4000 de voturi mai puțin decât Zinaida Greceanîi. În suburbii însă, Chirtoacă a învins detașat, iar scorul final l-a plasat pe candidatul PL cu peste 20 de mii de voturi în fața socialistei.