„Noi cunoaștem că la 1 septembrie, 7 și 14 septembrie în adresa Parlamentului au venit trei petiții din partea platformei DA. Din păcate aceste petiții nu au fost distribuite și astăzi, la 21 octombrie noi încă nu am făcut cunoștință cu esența acestora. Prin asta se încalcă articolul 8 al legii cu privire la petiționare”, a declarat Chiril Lucinschi. 

Astfel liberal-democrații vin cu o crerere: „Să fie organizată ședința specială a Parlamentului unde să fie analizate revendicările Platformei DA cu invitația membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale. Ar fi o decizie care ar arăta că Parlamentul este aproape de popor”, a adăugat deputatul PLDM.

Biroul Permanent al Parlamentului urmează astăzi să decidă ordinea de zi pentru ședința următoare. „O să înaintăm această cerere și o să așteptăm cu nerăbdare răspunsul”, încheiat Chiril Lucinschi. 

Amintim că de la începutul lunii septembrie în PMAN protestează un grup de persoane din partea Platformei DA, unde a fost instalat și o tabără de corturi. Totodată,și în fața Parlamentului au fost montate corturi, de această dată din partea PSRM și Partidului Nostru.