„Vă spuneam eu că furtul miliardului nu este doar o problemă financiară pentru Republica noastră, ci și una politică. De o lună și ceva batem pasul pe loc! Să fie la mijloc doar o supărare?! E greu de crezut, pentru că pe un om, doi, poți să te superi, dar pe toată lumea - NU! Și atunci ne întrebăm: De ce Președintele, în loc să facă tot posibilul ca PLDM să pună mai presus interesele cetățenilor, viitorul lor și nu supărarea, a hotărât să desemneze candidatura la funcția de prim-ministru înainte de a avea formată o majoritate parlamentară? În ce să crezi? În urgentarea formării Guvernului sau în forțarea alegerilor anticipate?”, a întrebat retoric Mihai Ghimpu.
Reacția Președinției
„Președintele va desemna o candidatură potrivit Constituției încadrându-se în termenul legal. Care va fi această persoană veți afla din comunicatul pe care îl va emite Președinția. Când se va întâmpla nu pot să vă spun, cert este că președintele se va încadra în termenul legal. Acesta este un rezultat al discuțiilor pe care Nicolae Timofti le-a avut cu fracțiunile parlamentare”, a declarat Vlad Țurcanu.
În opinia lui Ghimpu, șeful statului, având încă timp îndeajuns, se grăbește să nominalizeze candidatura la funcția de prim-ministru. „Iată așa, dragi români moldoveni, cum n-ai da, unii permanent vor să cadă în picioare, iar noi, cei ce ne dorim Unitate și Libertate, din nou în genunchi”, a conchis politicianul.
Care e termenul legal
Menționăm că Republica Moldova a rămas fără Guvern la 29 octombrie, când deputații din PSRM, PCRM și PD au votat pentru demiterea Cabinetului Streleț.
Potrivit Constituției, dacă în termen de trei luni Legislativul nu reușește să voteze un nou Guvern, acesta poate fi dizolvat și organizate alegeri parlamentare anticipate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.