În această după-amiază președintele a avut o nouă rundă de consultări cu reprezentanții PLDM, PD, PL și grupul Leancă. Dar, pentru că partidele pro-europene nu au ajuns la un numitor comun asupra unui candidat la funcția de premier, președintele a decis să uzeze de dreptul său și să decidă singur pe cine desemnează.
Amintim că Ion Sturza a fost premier în perioada februarie - decembrie 1999.
În calitatea sa de ministru al economiei și prim-ministru, Ion Sturza a inițiat și realizat un șir de reforme economice și sociale importante pentru Republica Moldova, ca reforma teritorială, bugetar-fiscală, agrară. Au avut loc privatizări importante cu investitori strategici.
La 5 noiembrie 1999, o nouă majoritate parlamentară constituită din comuniști, creștin-democrați și independenți desprinși de formațiunile de centru-dreapta - votează împotriva privatizării mai multor întreprinderi din industria vinului și tutunului, contrar condițiilor puse de organismele financiar-bancare internaționale. FMI, Banca Mondială și ceilalți creditori anunță suspendarea finanțării Republicii Moldova.
La 9 noiembrie 1999 aceeași nouă majoritate votează cu 58 de voturi pentru demiterea guvernului Sturza, demitere sprijinită și de președintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.