Mesajul celor doi: „Considerăm că Republica Moldova trebuie sa aibă un guvern pro-european care să implementeze Agenda de Asociere la Uniunea Europeană. Aceasta ar fi permis evitarea alegerilor anticipate și riscul venirii la guvernare a forțelor străine intereselor cetățenilor care își doresc schimbarea vectorului de dezvoltare a țării. Convingerea noastră privind necesitatea formării unui guvern este rezultatul numeroaselor consultări, inclusiv cu cei mai importanți parteneri externi care sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova.

Totuși ultimele acțiuni de pe scena politică și insistența membrilor coaliției pe o singură candidatură destabilizează societatea.

Politicienii nu pot acționa împotriva voinței oamenilor. În acest context, declarăm că NU vom vota actualul candidat la funcția de Prim-ministru.

De asemenea, ținând cont de ultimele speculații și uneori acuzații total mincinoase declarăm că NU suntem șantajabili și NU avem alte angajamente care ne-ar influența deciziile. Suntem liberi să acționăm după propria conștiință.

Le mulțumim persoanelor care au fost alături de noi în această perioadă. Suntem convinși că timpul va arăta justețea si ratiunea tuturor deciziilor luate”.