„Susținem puternic dorința oamenilor din Moldova să aibă lideri responsabili care pot susține împreună un program de reforme. Acesta e cel mai bun mod de a asigura viitorul Moldovei. România și SUA au programe de susținere în domeniul securității pentru Moldova, asa cum are și NATO, dar e nevoie de un Guvern cu care să lucrăm pentru a implementa aceste programe”, a declarat Nuland.

De asemenea, Nuland a precizat că România și SUA sunt parteneri în susținerea aspirațiilor cetățenilor moldoveni pentru o țară europeană și democrată. „Moldova a trecut printr-o criza guvernamentală în ultimele luni, așa că lucrăm împreună cu partenerii noștri pentru sustinerea negocierilor pentru un nou Guvern. Lucrurile arată ceva mai bine în termenii realizării unei noi majorități parlamentare pentru un guvern pro-european, așa că vom susține puternic acest lucru”, a mai spus oficialul american, aflat în România în cadrul unui turneu regional.

„Moldova trebuie să reînceapă implementarea reformelor în stil european: reforme in sistemul bancar, în sistemul judiciar, în sistemul financiar. Noul guvern moldovean trebuie să revină în negocieri cu FMI. Am discutat astăzi despre ajutorul umanitar imediat, dar și despre nevoia de susținere politică și economică pe termen lung, despre cooperare în domeniul energiei. Cel mai important lucru este să existe un guvern moldovean puternic pro-european”, a spus Nuland în legatura cu situația din Republica Moldova.