Inspectoratul General de Poliție a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit la ce etapă se află oamenii legii în căutarea celor trei persoane date dispărute în ultima vreme.

În cazul tânărului, a fost vorba de un conflict în familie. După o ceartă cu mama sa, băiatul nu a mai răspuns la telefon. Ulterior, mama a alertat poliția, iar oamenii legii l-au găsit într-un apartament, alături de alți tineri, în stare de ebrietate avansată, de alcool sau de droguri.

„Minora de 11 ani dată dispărută face parte dintr-o familie social-vulnerabilă. Este a 18 oară de când această fetiță părăsește domiciliul. De toate 18 ori poliția a găsit-o, a adus-o acasă și a sesizat serviciile de asistență socială”, a descris cazul fetiței șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. „Eu sper că până seara sau mâine dimineața vom veni cu informație precum că fetița a fost găsită”, a mai adăugat acesta.

Cazul Gabrielei Patrașcu

În cazul tinerei studente la Medicină, Gabriela Patrașcu, poliția are mai multe ipoteze. Printre ele sunt răpirea, sechestrarea sau omorul; sinuciderea sau accidentarea dar și retragerea la un locaș sfânt.

Poliția consideră drept cea mai viabilă a treia versiune. „În apartamentul fetei nu sunt urme de violență. Ultimele zece site-uri vizitate de domnișoară au fost cu informații de genul „cum să te sinucizi”, dar nu am putut să le spunem acest lucru părinților. Deși toată lumea spunea că este în relații bune cu familia, am aflat că tata ei este un om sever, impunea restricții, ea nu-și dorea să facă medicina, a vrut să abandoneze studiile, să facă altceva în viață”, au afirmat cei de la IGP.

Poliția a mai adăugat că din probele oamenilor legii și observațiile făcute, Gabriela Patrașcu este o fire retrasă. „Doar învăța, nu avea prieten, mergea la biserică, este foarte credincioasă. Prin asta încercăm să înlăturăm ipoteza de sinucidere, acesta fiind un mare păcat. Acum poliția cercetează mai multe locașuri și mănăstiri”, au mai comunicat oamenii legii. 

Poliția a avertizat părinții să țină o legătură mai strânsă cu copiii, să fie mai înțelegători și să-și supravegheze copiii. De asemenea, poliția a infirmat că ar fi vorba de o schemă de racolare.

De la începutul acestui an, 26 de oameni au fost dați în căutare, dintre care 25 au fost găsiți.