„Am în vizor câțiva candidați. Profilul este știut deja. Preferabil să aibă experiență internațională ca să nu aibă legătură cu Moldova, pentru că știți relațiile de prietenie și rudenie de la noi, dar și să fie gata să se sacrifice profesional”, a precizat președintele Parlamentului.

Totodată, Candu a refuzat să dea nume, precizând însă că aceștia sunt. „Aștept începutul ședințelor parlamentare. Discuțiile cu fracțiunile parlamentare leam înaintat și sper că la mijlocul lunii februarie să avem deja echipa BNM instalată”, a adăugat Candu.

Președintele Legislativului a declarat că discută cu mai mulți oameni „de factură occidentală”, care ar trebui convinși că la putere va rămâne un o conducere pro-europeană. 

Amintim că actualul guvernator Dorin Drăguțanu, care și-a anunțat demisia pe 21 septembrie cu doar câteva zile înainte de o misiune a FMI care venea să analizeze situația pentru a iniția negocierile unui nou tratat cu instituția, încă se află la cârma instituției. Pentru a-l înlocui Candu a creat o comisie de selectare, care nu a mai venit cu o candidatură, motivând că „nici unul nu întrunelte condițiile”. 

Fiind în mijlocul crizei politice și în proces de creare a alianțelor, Candu a declarat că a amânat acest proces pentru noua sesiune Parlamentară. 

Potrivit legii, Guvernatorul BNM este votat de Parlament la propunerea președintelui legislativului.