„Credeți în ceea ce ați spus dumneavoastră? Cum poate fi modernizat un stat capturat?”, a fost una din întrebări venite de la Maria Ciobanu, deputat PLDM. 

„Acei colegi care au avut în ceasul al 12-lea interesul țării și care s-au sacrificat pentru formarea majorității, și care au votat acel guvern sunt cei care cu adevărat își iubesc țara”, i-a răspuns Andrian Candu, care a lăudat deputații PLDM care au votat pentru Guvernul Filip. 

Dezbateri furtunoase

„Declarația este pentru stabilitate. Mă adresez la ăștea din dreapta (n.r. PLDM). Șeful vostru stă la pușcărie la Bernardazzi. Voi acum sunteți în opoziție, unde erați voi înainte?”, a declarat enervat Mihai Ghimpu. 

„Nu trăiți cu iluzii. Vă rog să citiți rezoluția UE. Vă recomand să citiți si ce scrie presa internațională. Putearea este concentrată în mâna unui singur om și a unui singur partid.Ceea ce privește fraudele. Aici în parlament a fost directorul CAN care a spus și de ministerul transporturilor care a fost cel mai corupt”, a fost replica deputatului PLDM, Vadim Pistrinciuc.î

Ulterior după încheierea dezbaterilor Dodon a ieșit la tribuna parlamentului cu o declarație. 

„Pe cine vreți să mințiți? Pe cetățeni? Pe cei care i-ați adus la culmea sărăciei? Pe acei de la care ați furat miliarde? Oamenii au obosit de această guvernare oligarhică. Vreți să mințiți partenerii de dezvoltare”, a precizat acesta. 

Imediat după declarația citită de la tribună de către socialist aceștia au părăsit plenul parlamentului. 

„Voi controlați puterea. Dacă acceptați să faceți o declarație în care cedați măcar o parte din influență în folosul societății civile o să acceptăm această declarație”, a punctat Pistrinciuc, din partea PLDM. 

Drept replică la acuzațiile lui Pistrinciuc, liderul PD a venit cu o replică: „Această declarație vine ca o declarație de intenție. Cel mai important este ce vine după - uitați-vă după ordinea de zi. Suntem într-o situație în care societatea nu mai crede în viitor. Creditorii noștri nu vor crede decât în vorbe și acțiuni”. 

Declarația poate fi citită mai jos: