Președinte al grupului de prietenie cu Federația Rusă a fi Zinaida Greceanîi, liderul PSRM din Parlament și îi va avea ca vicepreședinți pe Dumitru Diacov (PD) și Violeta Ivanov, deputat neafiliat ex-comunist. Liderul PSRM, Igor Dodon va fi simplu membru a acestui grup de prietenie.

Totodată, Marina Radvan va fi și membru al grupului de prietenie cu Statele Unite, care va îl va avea președinte pe deputatul neafiliat George Mocanu.

Deputatul liberal Alina Zotea va fi președintele grupului de prietenie cu Austria, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin va conduce grupul de prietenie cu Republica Azerbaidjan.

Dumitru Diacov se va afla în fruntea grupului de prietenie cu Republica Belarus. Președintele său de partid, Marian Lupu va conduce grupul de prietenie cu Republica Federală Germania.

Liderul din parlament al PLDM, Tudor Deliu se va fi președintele grupului de prietenie cu statul Israel în timp ce colega sa de partid, Liliana Palihovici se va ocupa de „prietenia” cu statul Japonia. Tot deputatul liberal democrat Vadim Pistrinciuc va fi șeful grupului de prietenie cu Marea Britanie.

Grupul de prietenie cu România este condus de Mihai Ghimpu, iar printre membri se regăsesc deputații socialiști Vlad Bătrâncea, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Oleg Lipskii, Ghenadii Mitriuc, Vladimir Odnostalko și Marina Radvan. Comuniștii au delegat aici pe Oxana Domenti și Ina Șupac iar printre deputații neafiliați care sunt membri se numără și Artur Reșetnicov, fost președinte al SIS în anul 2009, atunci când a fost expulzat ambasadorul României din Moldova și au fost introduse vizele pentru cetățenii români.