În comentariul său la acest proiect de lege prim-ministrul Pavel Filip a ținut să precizeze că este unul bun și util. Alți membri ai Cabinetului nu au comentat subiectul în cadrul ședinței.

„Este un proiect util care va asigura eficiența necesară. Este important, însă, să nu depășim limita”, a declarat Filip.

Guvernul include în lista actelor ce urmează a fi modificate Legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice, unde în art. 7 prevede obligaţii pentru furnizorii de servicii să conserveze traficul de telefonie fixă și telefonie mobilă de la 180 zile la 1 an, iar traficul de Internet - 6 luni. Aceste prevederi vor crește considerabil costurile întreținerii afacerilor operatorilor de telefonie mobilă sau servicii Internet. 

Ministerul de Interne argumentează inițiativa legislativă prin alierea la normele europene, prevăzute în diverse directive UE sau ale Consiliului Europei. De asemenea, MAI susține proiectul de lege prin necesitatea combaterii pornografiei infantile, exploatarea sexuală a copiilor, propaganda războiului sau terorismului, discriminarea rasială, ostilitate sau violență.

Mai multe detalii la subiect citiți aici.