„Moldova ICT Summit este un eveniment important pentru sectorul TIC. Anul acesta este foarte important să facem o evaluare a maturității industriei TIC din Moldova, să aducem în prim-plan oportunitățile tehnologice și modelele care urmează să fie implementate în R. Moldova pentru a avea o dezvoltare durabilă a sectorului”, a declarat Ministrul Tehnologiei Informatiei si Comunicațiilor, Vasile Botnari.

„Este o platformă de networking, acolo unde se întâlnesc, împărtășesc idei, experiențe. Rămîne platforma unde toți cei care fac parte din domeniul IT se întâlnesc. El este în primul rând dedicat lor. Pentru ca afacerile lor să prospere, iar lor să le fie convenabil să rămână aici”, a punctat și Ana Chirita, director executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC.

„Ne bucurăm foarte mult că organizarea evenimentului devine o tradiție în Moldova”, declară Sergiu Botezatu, Manager Senior de Proiecte, USAID Moldova.

În cadrul summit-ului și-au confirmat participarea vorbitori din 20 de ţări, printre care SUA, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Chile, Ucraina, Romania, Bulgaria, Polonia, Macedonia, Serbia, Rusia. Evenimentul va include 6 secţiuni: ICT4Development, ICT4Internet Human Rights, ICT Startup, ICT4Education, ICT4Business și ICT4Professionals.

Ministrul Tehnologiei Informatiei si Comunicațiilor, Vasile Botnari a mai adăugat că: „Îmi pun mari speranțe în calitatea discuțiilor care vor avea loc pe platforma Moldova ICT Summit 2016 și vreau să-i invit pe toți cei care sunt interesați să participe la acest eveniment”

Agenda Moldova ICT Summit 2016 şi înregistrarea în cadrul evenimentului sunt disponibile pe http://moldovaictsummit.md/. Participarea în cadrul evenimentului este gratuită şi este posibilă doar în baza înregistrării prealabile.

Ediţia a VII-a Moldova ICT Summit este organizată de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Consiliul Europei, Novateca, Ministerul Educaţiei, Microsoft, Orange, MUK, Endava, DAAC System Integrator, Intel, Tekwill și alți parteneri și sponsori. Parteneri media ai evenimentului: AGORA, Allmoldova, Diez, Grupul de presă „Realitatea”, Moldova 1, NewsMaker, Publika TV, Privesc.eu, Revista Economică „Logos Pres” şi UNIMEDIA.

 

P.