„Ceea ce nu au cum să nu cunoască americanii, europenii și rușii e că Plahotniuc și-a ascuns identitățile și cetățeniile obținute pe bază de date și documente false, în condiții misterioase, urmărind interese oculte și obținerea dividendelor economice și mai ales politice. Cetățenia rusă obținută ca și salahor din Tiraspol, era pasul decisiv de a se apropia de Kremlin”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook, atașând și copia unui act.

Afirmații conform cărora Plahotniuc ar avea și cetățenie rusă au început să apară în iarna acestui an, când poli­to­lo­gul român, Sorin Ionița, a prezentat pe blo­gul său un extras dintr-un regis­tru de pașa­poarte de le Moscova, în care apar datele per­so­nale ale con­tro­ver­sa­tu­lui poli­ti­cian. Potri­vit extra­su­lui, Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc este năs­cut la 1 ianu­a­rie 1966, în satul Pitușca din raio­nul Călă­rași. Pașa­por­tul este cel de-al doi­lea la la număr și a fost eli­be­rat la 19 octom­brie 2005, scria Ziarul de Gardă.

Amintim că la începutul lui 2011, la scurt timp după alegerea lui Plahotniuc în Parlament, ziarul „Adevărul Moldova” a descoperit că Plahotniuc deține și cetățenie română, fiind înregistrat sub numele de Vlad Ulinici.