Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, „Partidul Democrat din Moldova a semnat un contract cu prestigioasa companie americană Podesta, pentru asistență în comunicarea internațională a partidului, dar și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova în străinătate. PDM își dorește ca prin aceasta colaborare să asigure mai multă transparență și o informare cât mai corectă a opiniei publice internaționale în privința obiectivelor partidului și a guvernării democratice”.

Contractul este semnat din partea Partidului Democrat de către fostul deputat Constantin Botnari, secretarul general al PD, dar și unul din apropiații omului de afaceri Vlad Plahotniuc.

Contractul poate fi văzut mai jos:

Firma Podesta Group a avut de-a lungul timpului mai mulți clienți selecți, printre care o serie de companii americane cum ar fi Wal-Mart, Duke Energy, NAB, Heineken și alții. Totodată, compania a lucrat și cu guvernele Albaniei, Georgiei dar și cu fostul președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici. Printre clienți ar fi și guvernul republicii Azerbaidjan.