„Nu mă țin de această funcție, din punct de vedere financiar eu chiar sufăr, iar din punct de vedere al familiei nu-mi văd copiii de dimineață până seara, dar a fost o decizie asumată”, a declarat Ministrul.

Amintim că în debutul şedinţei de ieri a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a criticat activitatea instituţiilor responsabile de realizarea Planului de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic.

„Nu putem face planuri de acțiuni doar de dragul planurilor. În acest sens, am solicitat explicaţii de la Ministerul Sănătății și Agenția Medicamentului, dar informațiile primite sunt generale şi nu le accept”, a declarat Pavel Filip.

Astfel, Premierul a dispus aplicarea sancțiunilor disciplinare sub forma de avertisment pentru Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan și pentru directorul Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Vladislav Zara.

„Pe viitor nu mă voi opri doar la avertismente, trebuie să recunoaștem dacă avem capacitățile necesare pentru a realiza planurile aprobate şi, daca nu, să dăm locul altora”, a mai spus Prim-ministrul.