„Au început a pune la dubă judecători (n.r. - este vorba despre descinderile CNA la oficiile și domiciliile a 20 de magistrați din țară). Nu știu cine va fi judecătorul meu. Am primit o chemare în judecată și asta va fi cea mai prikolinaia, amuzantă și prostească cauză penală pe care o voi avea în viața mea”, a comunicat Usatîi. 

El spune că săptămâna trecută a avut loc ridicarea documetelor la primăria de la Bălți într-un dosar penal cu privire la plecările sale în Rusia de la începutul acestui an. „Am aflat că nu le plac semnăturile de pe dispozițiile primarului cu privire la deplasările de serviciu. A fost deschisă o cauză penală precum că semnăturile nu sunt autentice. Ei mă cheamă pe 27 septembrie, îmi vor face cunoștință cu cauza penală. Eu sunt deja învinuit în acest dosar și mi se impută că mi-am falsificat propria semnătură. Înțelegeți? Bine, atunci când cineva falsifică semnătura altcuiva totul e clar, dar dacă cineva mi-a falsificat semnătura, el trebuie să fie pedepsit. Dar când sunt eu învinuit, nu-mi e clar cum omul poate să-și falsifice propria semnătură”, se întreabă Usatîi.

Usatîi nu a oferit însă detalii cu privire la perioada în care dosarul ar fi fost demarat. La scurt timp, primarul de Bălți a schimbat subiectul discuției.