Urmărește PRIMUL reportaj realizat în SUA: VIDEO.„SUA inspiră MD”. Cum s-a transformat Pittsburgh într-un oraș dezvoltat după colapsuri economice și migrații în masă

Urmărește cel de-al DOILEA reportaj realizat în SUA: VIDEO. „SUA inspiră MD”. Cum arată Universitatea Carnegie Mellon cu absolvenți la NASA, Casa Albă și Apple

Urmărește cel de-al TREILEA reportaj realizat în SUA: VIDEO. „SUA inspiră MD”. Cum funcționează programul „Promise Zone” în regiunile sărace din statele americane

- Silicon Valley nu este ceva nou. Oamenii consideră că abia a apărut, doar pentru că au auzit de Silicon Valley în ultimii 30 de ani. Dar, Silicon Valley are peste 100 de ani de când a apărut. Totul a început în 1911, Stanford avea o companie numită „Fellow Telegraph”, care producea echipamentul pentru stațiile radio, în jurul companiei totul era ca un ecosistem. Aici era un fel de wild west ale timpurile celea, ei au vrut să dezvolte industria pentru studenții de atunci, deoarece altfel ei trebuiau să parcurgă 500 de km pentru a putea activa în domeniul tehnologiilor. Decanul universității Stanford a contribuit cu 500 de dolari din bugetul personal pentru a ajuta la inițierea companiei „Fellow Telegraph”, nu poate fi mai antrepreorial de atât decât decanul universității este un Angel Investor. Între timp alte industrii se dezvoltau, dar la jumătatea existenții a regiunii Silicon Valley cea mai importanta industrie era cea radio, a diferitor aplicații și a tehnologiilor. Aceasta era tehnologia principală din zonă. Mai târziu au apărut alte industrii, care au înlocuit industria principală cu cea software și biotehnologiile. Astăzi suntem foarte norocoși pentru că le avem pe toate.

-  Care este impactul economic al Universității Stanford asupra regiunii Silicon Valley?

-  Pot să vă dau un mic raport. Profesorul în inginerie, Charles Easily, împreună cu mine am publicat un raport în 2012, am studiat absolvenții universității Stanford și companiile create de ei. În total, studenții au inițiat 69.000 de companii, din care 30.000 erau non-profit, ceea ce este interesant. Eu m-am simțit bine pentru că spiritul de cândva încă este viu și nu totul se învârte în jurul banilor. Impactul economic care este acum, uitându-ne la veniturile create în 2012 de companiile absolvenților de la Stanford este de 2.7 trilioane de dolari. Dacă te uiți din această perspectivă, această sumă este jumătate PIB-ul Chinei. Unii dintre ei sunt originari din China, care au inițiat companii acolo. Dar 60% dintre studenți locuiesc aici. Restul în celelalte părți ale lumii: China, Europa, Israel. 

-  Care este diferența dintre programul de predare la universitatea Stanford și alte universități din lume?

-  Eu cred că cel mai important lucru pe care se bazează programele de aici este că ele oferă oamenilor cunoștințe în domeniul tehnologic. Noi avem oameni care vin și răspund la întrebările „cum să deschizi o afacere?”, și avem oameni care conturează acest aspect. Cheia comunicării este interacțiunea în ambele direcții între universitate și industrie. Oamenii din universitate învață de la cei care sunt în industrie și cei din industrie de la cei din universitate. Acest lucru este într-adevăr important.

-  Ce puteți spune despre situația economică a regiunii Silicon Valley?

-  Sunt 3 căi de a obține o creștere economică. Prima este solidizarea factorilor majori cum ar fi terenul, procesul și calitatea lucrului făcut - ajută la creșterea economică. A doua este prin comerț avantajos. O țară face ceea ce știe mai bine și cealaltă produce ce știe mai bine și împreună fac afaceri. A treia este inovarea și antreprenoriatul. În multe țări am obținut tot ce puteam obține deja prin avantaje mutuale și deci trebuie să ne bazăm pe lucruri noi ca antreprenoriatul și innovațiile. Din cauza asta este important ca această creștere economică să fie în continuu în regiune. 

-  Ce calități trebuie să aibă un om pentru a lansa un start-up de succes?

- Nu aptitudinile, ci atitudinea contează. Aptitudinile sunt desigur importante, dar atitudinea e cea mai importantă. Să nu-ți fie frică să eșuezi este cel mai important. Când am venit aici pentru prima dată l-am întâlnit pe Bill Hewlett, unul dintre fondatorii Hewlett Packard. El mi-a spus trei lucruri despre Silicon Valley. Primul: Este bine să-ți schimbi locul de muncă, nu sta la același loc de muncă, trebuie mereu să înveți ceva nou mergând la alte locuri de muncă. Alt lucru este să vorbești cu concurenții tăi, nu dai secretele din casă, dar înveți lucruri importante unu de la altul. Toate aceste lucruri contruiesc o comunitate plină de cunoștinte. Și al 3-lea lucru: Este normal să eșuezi. Această abilitate de a face față eșecului și de a nu avea frică de a începe de la capăt. Am fost investitorul a 26 de companii, fondatorul a 4 companii. Două din cele 4 companii au eșuat și alte 2 au avut succes. Din cele 26 în care am investit, doar 6 au fost de succes, restul au eșuat.

Cea mai importantă întrebare este „cine vrea asta?”, dacă „există o piață pentru asta?”. Și aceasta nu este cea mai grea întrebare. Mulți oameni se gândesc la lucruri interesante pe care să le facă, dar nimeni nu vrea asta. Cel mai important este să înțelegi piața, poate trebuie să inițiezi o piață și ce faci atunci? Angajezi diverși oameni pentru a crea o piață ori pentru a servi o piață care există deja. Este o întrebare cheie. Următoarea întrebare este de cât de mulți bani ai nevoie și în ce perioadă, înainte ca tu să devii de succes.

Mulți antreprenori tineri spun: dacă îmi dai 2 milioane de dolari pot construi o companie - nu e așa. Ei ajung undeva și apoi mai au nevoie de bani și tot așa. Ei trebuie să înțeleagă câți bani trebuie și în cât timp este nevoie ca să construiești o companie profitabilă. Și ar trebui să știe dacă au oamenii necesari pentru ca să construiască compania la care visează. Acestea sunt 4 criterii importante. 

- Din ce cauză eșuează tinerii antrepenori?

- Sunt multe motive din cauza cărora eșuezi. Cele 2 companii ale mele au eșuat din cauza recesiunii din 2008, dar cele mai intemeiate motive din cauza cărora companiile tehnologice eșuează sunt că principiile se îndrăgostesc de tehnologii în loc ca să se îndrăgostească de business. Cred că dacă încerci să înveți oamenii despre antreprenoriat, cel mai important aspect este cel de business și să arăți procesul de construire a unei companii unde sunt luate deciziile tehnice, unde cele de business. Acest lucru este foarte important. 

Oricine poate deveni un antreprenor bun?

-  Oricine poate deveni un antreprenor, însă posibil nu oricine ar trebui să încerce să devină un antreprenor. Atitudinea și persistența ideii contează, nu lăsa ca lucrurile mărunte să te devasteze. Continuați să învățați de la oricine puteți, asta este cea mai corectă atitudine. Mai corectă decât o anumită aptitudine. Atitudinea și aptitudinea sunt greu de separat, dar sunt importante.