Asociația Obștească Apollo a organizat o conferință de presă pe 10 octombrie 2016 în care este denunțată tărăgănarea implementării televiziunii digitale terestre din cauza unor interese politice și economice ale unor persoane influente. 

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor neagă aceste acuzații și anunță că va lansa în câteva săptămâni primul multiplex digital cu acoperire națională pentru 15 posturi TV.

„Apreciem faptul că organizațiile obștești susțin necesitatea implementării acestui important proiect de tranziție la televiziunea digitală, care reprezintă unul dintre proiectele cu prioritate pentru Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. 
Conștientizând importanța acestui proiect, avansarea căruia deschide noi oportunități pentru sectorul comunicațiilor, cu impact benefic asupra calității serviciilor de care beneficiază cetățenii, MTIC a realizat pași concreți. În acest sens, responsabilii de proiect au venit cu o ofertă de 15 canale TV în primul multiplex digital cu acoperire naţională - A, iar către finele lui 2017 va fi asigurată posibilitatea de emisie pentru 42 de canale TV, care vor înlocui cele 3 canale cu acoperire națională la moment”, se menționează în comunicatul MTIC.

Instituția mai menționează că „este regretabil că Asociația Obștească Apollo, a lansat informații eronate, care nu corespund realității și au ca scop de a denigra activitatea Guvernului și a MTIC. În acest context, ținem să informăm societatea, dar și Asociația Obștească Apollo, că, primul multiplex digital cu acoperire națională este deja funcțional și are capacitatea de acoperire cu semnal TV a 80% din populație, inclusiv în raioanele țării. În regim de testare, semnalul digital este recepționat de către postul public TV Moldova 1. 
La moment, suntem la etapa de semnare a contractelor cu cei 15 radiodifuzorii cu licențe de difuzare în Multiplexul A, iar către data de 1 noiembrie 2016 planificăm să lansăm în eter primul pachet de canale TV, ce va include posturile care deja au semnat contractele cu ÎS Radiocomunicații”, susține instituția.

MTIC anunță că este în proces de avizare proiectul de Hotărâre a Guvernului privind alocarea, în 2017, a sumei necesare pentru asigurarea a 123 mii de familii social-vulnerabile cu echipament (setoboxuri) ce va permite recepționarea semnalului digital la televizoarele de model vechi.

Reprezentații MTIC se arată surprinși de declarațiile dlui Vasile Năstase, despre obstrucționarea lansării proiectului și blocarea canalului Jurnal TV de a emite în semnal digital terestru. „în situația când anume administrația Jurnal TV tărăgănează semnarea contractului cu întreprinderea ÎS Radiocomunicații, optând, printr-un demers oficial, pentru instituirea unui mecanism de tranziție pe un termen de 5 ani”, remarcă cei de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.