„Este cel mai mare eveniment IT organizat de o companie privată pe piața Republicii Moldova cu scopul de a putea aduce cât mai aproape informația către companiile locale din Republica Moldova”, a declarat Cornei Andrian country manager RSD.

Evenimentul a cuprins două sesiuni: Sesiunea de Securitate și Sesiunea de Business și Infrastructură. În cadrul acestora au avut loc prezentări de date și soluții menite să îmbunătățească securitatea IT în dezvoltarea afacerilor, dar și noi oferte pentru clienți din partea StarNet, și anume serviciile „Go Cloud”.

„Sunt riscuri adevărate care pot pune afacerea în primejdie, astăzi discutăm pe larg cu partenerii noștri din toată lumea, cu cei mai buni implementatori în domeniu de soluții IT și protecția datelor despre metode de protecție”, a menționat Alexei Munteanu, Director Marketing StarNet Soluții.

În cadrul evenimentului, reprezentații altor companii participante au vorbit despre spionajul cibernetic, furtul de date cu caracter personal, soluții profesionale de IP telefonie, dar și alte detalii privind securitatea internațională. „În cadrul evenimentului am încercat să profităm de oprtunitatea cu StarNet și să facem un așa numit schimb de experiențe. Companiile din Republica Moldova par să fie din ce în ce mai interesate de soluțiile de securitate și de metodele de prevenție a infracțiunilor on-line”, a precizat Liviu Arsene, reprezentant Bitdefender.

Am ales să lucrăm cu RSD și cu Star Net pentru a oferi clienților întreaga soluție inclusiv de la partea de conctivitate până la partea de comunicații inteligente”, a menționat Lucian Chețe, reprezentant NEC.

Participanții prezenți la eveniment au avut ocazia să cunoască noile servicii StarNet, dar și principalele probleme ce ține de securitatea informațională. De asemenea, aceștia au primit soluții inovative ce acoperă toate ariile IT.

„Lucrăm mult cu date cu caracter personal, aflăm ceva nou, reușim să comunicăm cu cei direct de la companie care ne pot răspunde la întrebările noastre”, a spus Lilian Friptuleac, reprezentatnt al Institutul Dezvoltării Societății Informaționale.

StarNet și în continuare va veni cu cele mai bune instrumente de lucru pentru a satisface cerințele pieții actuale de business. 

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.