- Sunteţi o femeie de succes şi un antreprenor care a lansat peste 150 de companii. Care au fost cele mai mari provocări cu care v-aţi confruntat?
 
- Eu am ajuns să consider că cea mai mare provocare este şi cel mai mare cadou. Pentru că dificultăţile te învață să-ţi dezvolţi mușchiul care luptă cu greutăţile. Este o super-putere a unui antreprenor. Cu cât eşti obişnuit cu aceste dificultăţi cu atât ai mai multe avantaje, atunci devii puternic și un antreprenor de succes, deoarece știi cum să te ocupi de probleme. Nu există vreo călătorie antreprenorială care să nu se confrunte cu atât de multă luptă și incertitudine. De multe ori cei care au succes în viaţă sunt cei care pot face faţă greutăţilor şi se luptă. De la o vârstă fragedă, eu a trebuit să lupt cu greutăţile. Sunt un imigrant egiptean. Am fost un refugiat din cauza a două războaie și la o vârstă fragedă am învățat cum să fac faţă greutăţilor, pentru că în viața mea am avut parte de multe greutăţi. Dar acest lucru m-a ajutat să mă descurccare ar putea face acest lucru. Nu contează cine ești, de unde ești, dacă ești femeie, cu ce nedreptăți te confrunți sau care sunt circumstanțele în care te afli. Visurile nu discriminează, dar ne eliberează de orice prejudecăți. Cu cât mai mare este visul tău cu atât mai mari sunt posibilităţile. Totul începe întotdeauna cu un vis și de acolo începi să faci totul pentru a transforma visul într-o realitate. Schimbi lucrurile doar dacă încerci să experimentezi și să nu-ţi fie frică să-ţi asumi riscuri, pentru că eșecul nu te face un ratat. Eşecul înseamnă că ai găsit o cale și dacă ea nu funcționează, încercați din nou. Noi o numim asta înaintare prin eşec. Încercați doar să experimentați şi să descoperiti ce funcționează şi ce nu funcționează. Înaintaţi prin eşec până când găsiți ceva ce funcţionează. 
 
 
- Cum pot fi schimbate lucrurile în societate? Cine face schimbarea: comunitatea sau Guvernul?
 
- Întotdeauna comunitate, întotdeauna comunitate. Antreprenorii creează posibilități atunci când instituțiile de stat consideră că nu există posibilități, inclusiv guvernarea. Politica şi Guvernul urmează, întotdeauna, inovatiile antreprenorilor. Deci, întotdeauna este vorba despre comunitate. Atunci când creezi o comunitate înseamnă că ai creat un grup de oameni care gândesc la fel şi care țin la ceea ce faci, care au sprijinit valoarea a ceea ce ai creat. Atunci când crește această comunitate, ea devine foarte puternică. Astfel încât Guvernul susţine inovațiile și comunitatea. 
„De multe ori când banii vin greu este din cauză că produsul nu furnizeaza suficientă valoare”
 
- Ce trebuie să faci pentru ca afacerea ta să aducă profit?
 
- Totul se reduce la faptul de a înțelege valoarea pe care o aveţi indiferent de produsul sau serviciul pe care îl oferiţi. Dacă înţelegeri care este valoarea acestora și pentru cine le creaţi - cui îi pasă cel mai mult de această valoare. În cazul în care clienții iubesc produsele voastre, când aceştia sunt surprinși și încântați de ceea ce le oferiți - acest lucru va aduce venituri și atunci începeţi să faceti bani. Astfel că, primul lucru când construieşti o afacere este de a realiza dacă ceea ce faci este ceea ce oamenii își doresc? Le vor utiliza? Vor fi fericiți după ce îl folosesc? Şi apoi veți descoperi dacă vor plăti pentru aceasta. Cât de mult vor plăti pentru aceasta? Acestea sunt toate părțile unui proces de descoperire dacă produsul vostru se va potrivi pieții. Cât şi găsirea clienților pentru produsele voastre și a descoperi dacă produsul vostru are suficientă valoare. De multe ori când banii vin greu este din cauză că produsul nu furnizeaza suficientă valoare. Nu aţi găsit clientul potrivit care să-l valorifice suficient.
 
„Nu contează cine ești, de unde ești, dacă ești femeie, cu ce nedreptăți te confrunți sau care sunt circumstanțele în care te afli. Visele nu discriminează, dar ne eliberează de orice prejudecăți. Cu cât mai mare este visul tău cu atât mai mari sunt posibilităţile” 
 
- Ce le sfătuiţi pe femeile care vor să lanseze afaceri?
 
- Visaţi la lucruri măreţe. Un singur vis poate schimba un milion de realităţi, este singurul lucru care ar putea face acest lucru. Nu contează cine ești, de unde ești, dacă ești femeie, cu ce nedreptăți te confrunți sau care sunt circumstanțele în care te afli. Visele nu discriminează, dar ne eliberează de orice prejudecăți. Cu cât mai mare este visul tău cu atât mai mari sunt posibilităţile. Totul începe întotdeauna cu un vis și de acolo începi să faci totul pentru a transforma visul într-o realitate. Schimbi lucrurile doar dacă încerci să experimentezi și să nu-ţi fie frică să-ţi asumi riscuri, pentru că eșecul nu te face un ratat. Eşecul înseamnă că ai găsit o cale și dacă ea nu funcționează, încercați din nou. Noi o numim asta înaintare prin eşec. Încercați doar să experimentați şi să descoperiti ce funcționează şi ce nu funcționează. Înaintaţi prin eşec până când găsiți ceva ce funcţionează.
 
„Antreprenorii creează posibilități atunci când instituțiile de stat consideră că nu există posibilități, inclusiv guvernarea”.
 
- Ce poate învăţa Moldova din experienţa SUA?
 
- Există atât de multe informații care „sunt democratizate pe Internet”, cum este Silicon Valley - așa cum arată un loc plin de succes pentru antreprenori. Luând exemplu de la Silicon Valley și atribuind această experiență în Moldova, poți să creezi lucruri unice pe care nimeni nu le crează în lume. Într-o lume globalizată totul este despre a găsi acel lucru unic din ţara noastră şi care nu este în altă parte în lume. Este vorba mai puțin despre copiere și mai mult despre învățare, apoi despre implementarea a ceea ce știi şi ceea ce este unic pentru regiunea voastră - descoperiri unice pe care le aveți, probleme unice. Acest amestec va crea noi oportunități pentru antreprenorii din întreaga lume și cu siguranță pentru cei din Moldova.