Clipul video durează doar trei secunde şi pare să fie inofensiv la prima vedere. Acesta poate fi trimis sub formă de link printr-un SMS, iMessage sau e-mail, iar rularea sa nu afectează cu nimic telefonul... iniţial. După câteva secunde, sistemul de operare începe să răspundă mai greu la comenzi, iar în timp acesta se blochează complet. Pentru a reseta telefonul este nevoie de apăsarea simultană a butonului power şi a butonului home pe dispozitivele mai vechi, sau power plus volum jos pe noile modele iPhone 7.

Se pare că respectivul clip a fost modificat pentru a declanşa un „memory leak”, care umple după rulare întreaga memorie RAM a telefonului într-un timp foarte scurt. Această problemă afectează toate dispozitivele cu iOS disponibile în acest moment, vulnerabilitatea fiind testată pe dispozitive echipate cu versiunea 5.0 de iOS până la cel mai recent Beta de iOS 10.

Apple încă nu a oferit declaraţii oficiale referitoare la această situaţie, însă cu siguranţă va lansa un update de tip „hotfix” pentru a rezolva problema în următoarele săptămâni, cum a procedat şi în cazul mesajului menţionat anterior. Problema va rămâne prezentă pe dispozitivele care încă nu au trecut la iOS 10 sau nu pot trece la noul sistem de operare.