„Nu comentez ceea ce postează Maia Sandu, dar în ceea ce privește compania aceasta (n.r. Novosti SRL) - eu nu mai sunt proprietara ei. Chiar nu știu cine e noul proprietar. Pot să mă documentez și să aflu, dar acum nu mai am nicio tangență cu compania respectivă. Transferul către un alt proprietar a fost făcut în debutul anului 2016”, a declarat Russu pentru Agora.

Șefa CEC a ținut să menționeze că nu cunoaște dacă site-ul menționat de liderul PAS, novostimoldova.ru, aparține Novosti SRL. „Trebuie de verificat, nu cunosc, nu am făcut cercetări în acest sens. Nu am ce ascunde, mă voi documenta și voi veni cu informații suplimentare”, a mai adăugat Russu. 

Amintim că Maia Sandu a afirmat astăzi că Alina Russu este proprietara unui site de știri care, pe 26 septembrie, a fi difuzat articolul fals despre migranții sirieni care ar veni în Moldova cu acceptul lui Sandu. Fosta candidată la Președinție oferă declarația de venit din 2015 a șefei CEC, care arată că Russu ar fi patronul Novosti SRL.