„Sincer, nu știu dacă președintele unei țări poate face treaba asta. Eu am parcurs toate procedurile legale așa că m-ar surprinde să pună în aplicare asemenea amenințare, dar de la un bolșevic te poți aștepta la orice”, a declarat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a fost întrebat dacă se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis sau Ministerul de Externe român să aibă o reacție în acest context: „Sincer, nu mă aștept, pentru că Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la Palatul Prezidențial de la Chișinău, încă nu e instalat în funcție, e un civil oarecare. Dar nu mi-aș dori ca dacă Dodon ar întreprinde acțiuni de asemenea ostilitate, statul român să nu acționeze”.

Amintim că, după ce Nicolae Timofti i-a acordat cetățenia moldovenească fostului președinte a României, Traian Băsescu, Igor Dodon a declarat că va anula această hotătâre de îndată ce va deveni președinte. Invitat în cadrul unei emisiuni, Dodon a menționat că va depune chiar de săptămâna viitoare o cerere de retragere a cetățeniei a lui Băsescu.