"Noi vom vorbi despre idei, despre cum se începe un startup tehnologic global la noi în RM. Ideile ca și idei de afaceri nu contează, contează execuția. Într-o piață bună cu o ideie mai puțin bună, dar cu o echipă care execută, ideile acestea au viață, adică reușesc", a menționat Cofondator-ul DIC, Sergiu Matei.

Junior Initiative Leadership Program are scopul să creeze o conexiune între actualii și viitorii lideri în IT și să contribuie la dezvoltarea tinerilor prin transfer de experiență, cunoștințe și bune practici. În cadrul ediției curente, participanții au avut posibilitatea s-ă cunoască experiența unor lideri care inspiră prin performanțele atinse.

"Important să îndrăznești să ai curajul, de ce nu să ai curajul chiar și să greșești, pentru că nu întotdeauna deciziile pe care le iai sunt cele mai corecte. Fiecare problemă înseamnă o oportunitate, și dacă găsim o soluție cum să rezolvăm această problemă mai ușor, de fapt asta înseamnă o idee de afaceri", a spus Directorul New Media Gruop, Tudor Darie.

Subiectele abordate au oferit o serie de repere importante pentru creşterea şi afirmarea profesională a participanţilor.

La eveniment au participat specialiști în domeniul IT, dar și tineri antreprenori care au reușit să-și dezvolte o idee în una profitabilă. 

"Mi-a plăcut cum au început ei discuția, n-au început-o pur și simplu că: Bună seara mă numesc cutărescu și hai să ne prezentăm și să vă spunem ce am făcut. Mi-a plăcut pentru că ei abordează problema într-un fel mai diferit. Ideea este foarte simplă, trebuie să pornești de la ceva, exact cum au spus și băieții, să-ți stabilești un scop spre care trebuie să mergi și atunci când faci asta știi sigur unde mergi știi sigur care îți este calea", a menționat un participant.

Proiectul este dedicat dezvoltării liderilor în IT și și-a desfășurat cea de-a treia ediției în cadrul centrului iHUB.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.