„Experiența internațională arată că implementarea completării declarațiilor pe avere în strictă conformitate cu prevederile Pachetului de integritate adoptat anul acesta, ar putea fi un instrument eficient în combaterea corupției. La examinarea proiectului nou, insă, noi am constatat un șir de riscuri de integritate, despre care am informat Guvernul la 15 decembrie, 2016”, precizează Banca Mondială cu referire la Legea cu privire la liberalizarea capitalului și stimularea fiscală.

De asemenea, Banca Mondială a menționat că, noul Pachet de integritate, ar putea fi un element determinant în ceea ce privește suportul bugetar oferit de Banca Mondială pentru Moldova în viitor.

„Noi continuăm dialogul cu autoritățile și ne așteptăm că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă. Banca Mondială înțelege îngrijorarile întemeiate ale societății civile și va continua susținerea reformelor de integritate, spre beneficiul cetățenilor de rând din Moldova”, au mai precizat reprezentanții Băncii Naționale. 

Amintim că, deputatul european Siegfried Mureșan i-a transmis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care solicită să ceară explicații Republicii Moldova cu privire la necesitatea Legii privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală din Republica Moldova, aprobată în 16 decembrie în primă lectură de Parlamentul Republicii Moldova.