AGEPI a publicat o decizie prin care a fost dispusă aplicarea interdicției pe dreptul de proprietate intelectuală a întreprinderii Castel Mimi SRL.

Astfel, prin încheierea executorului judecătoresc Iacob Miron, Castel Mimi SRL nu va putea efectua acțiuni, inclusiv înstrăinarea, a peste 20 de mărci comerciale pe care le deține, precum și a cererilor de înregistrare a mărcilor, până când nu va fi dispusă anularea acestei decizii.

Chiar dacă în decizie este specificată interdicția asupra tuturor mărcilor comerciale deținute, directorul Castelului Mimi, Cristina Frolov susține că „este o interdicție pentru o înregistrarea a câtorva mărci, pe internațional. Nu este aplicată pentru anumite mărci pe care le deținem. Aceasta va fi scoasă in timp de câteva zile. A fost o asigurare a unui partener care ne-a acționat în judecată, dar s-a rezolvat”, remarcă aceasta fără să specifice care este natura conflictului. 

Experții din domeniu susțin că, cel mai des, astfel de interdicții se aplică pentru a asigura recuperarea unei datorii sau executarea unui anumit contract. 

De asemenea, în momentul publicării acestui material interdicția aplicată asupra mărcilor comerciale și a cererilor de înregistrare a mărcilor nu a fost anulată în baza de date a AGEPI.