Cea care l-a ghidat pe parcursul mai multor ani a fost o bătrână din sat, care a fost și ea pădurăreasă. După ce a activat trei ani în domeniul siviculturii, Anton Oprea a cunoscut-o pe Eugenia, care la scurt timp i-a devenit soție.

La scurt timp, în familia Oprea au apărut și cei doi copii - Mariana și Gheorghe, care au crescut în sânul naturii la câțiva kilometri de forfota satului.

Zilnic, cei doi copii parcurgeau pe jos câte 6 km pentru a ajunge la școală. Copiii pădurarului au recunoscut că au avut o copilărie interesantă și frumoasă, iar între familie și viețuitorii pădurii s-a legat o strânsă legătură de prietenie. 

Anton Oprea a recunoscut că viața de pădurar este una riscantă, iar cei care se încumetă să aleagă această profesie au nevoie de mult curaj și tărie de caracter.

După ce familia Oprea ne-a servit cu plăcinte și friptură din carne de porc, ne-am pornit în pădure pentru a admira flora și fauna rezervației.

Chiar dacă fiul a devenit stomatolog și locuiește la București, iar fiica este contabil la Chișinău, cei doi copii au recunoscut că revin des acasă - în pădure pentru a se încărca cu energie.