Președintele Partidului Democrat, în articolul său publicat sâmbătă, se arată optimist că „viziunile președintelui ales Donald Trump pot transforma pozitiv mediul de securitate în regiune”, asta „în timp ce Republica Moldova nu dorește să fie trasă înapoi pe orbita Moscovei și nu poate prospera fiind un pion în lupta de putere între Est și Vest”.

Potrivit autorului articolului, decât să fie un câmp de luptă, Republica Moldova vrea să fie o punte de legătură între Est și Vest. Iar „majoritatea moldovenilor își doresc ca țara lor să fie pro-occidentală, fără a fi totodată anti-rusă”.

„Moldova nu poate prospera fiind un pion în lupta de putere între Est și Vest”. Vlad Plahotniuc.

„În urma semnării Acordului de asociere cu UE și a acțiunilor de reformă întreprinse de guvern în conformitate cu foaia de parcurs, în Republica Moldova este eradicată corupția politică, fapt ce face sistemul economic al țării mai liber și consolidează statul de drept”, se arată convins Vlad Plahotniuc.

În schimb, continuă autorul, Republica Moldova primește stimulente concrete pentru diversificarea și modernizarea economiei, inclusiv o extindere a comerțului bilateral cu UE, care constituie deja 62 la sută din exporturile moldovenești.

„Autoritățile de la Chișinău consideră Occidentul drept un model economico-politic îmbrățișând valorile libertății și democrației. Restabilirea relațiilor dintre Statele Unite și Rusia va fi o veste bună pentru țara noastră. Obiectivul final al Republicii Moldova este de a construi o democrație prosperă, antreprenorială, de a păstra norme legale și constituționale, care privește spre Occident și menține relații bune cu toți vecinii săi”, conchide Vlad Plahotniuc în articolul său.