Eugen Merher s-a mutat în Germania din Moldova la vârsta de 6 ani, scrie pe site-ul său oficial. El studiază la Academia de Film Baden-Wuerttemberg din 2014.

Povestea filmată de echipa în frunte cu Eugen este o combinație a filmelor clasice „Zbor deasupra unui cuib de cuci” și „Forrest Gump”. O spune chiar autorul pentru publicația Horizont.net. „Am căutat și am aflat că Adidas obișnuia să facă echipament pentru olimpici în anii 1970. Am creat filmul și l-am expediat celor de la Adidas, iar ei au răspuns că nu-mi vor susține lucrarea fiindcă primesc foarte multe solicitări similare și deja au propriile agenții. Nu sunt sigur că au privit spotul, dar le-am trimis un e-mail până la producție și după”, a spus Eugen pentru Adweek.com

Întrebat cum a reușit să filmeze un spot atât de calitativ fără buget, Eugen Merher spune că Academia oferă infrastructură pentru producție și tehnica necesară, dar și actori. „Am primit 1.500 de euro de la Academie, dar pentru alte nevoi am plătit singuri. Am avut reduceri ca studenți, dar am pus și 2.000 de euro din buzunarul meu”, a mai adăugat regizorul de 26 de ani. 

Spotul a fost postat pe data de 15 decembrie 2016 și până acum a acumulat peste 8.500.000 de vizualizări.