Cu ajutorul dispozitivului PiQ Robot, boxerii pot avea acces în timp real la o bază de date ce reunește informații despre mii de sportivi și milioane de mișcări specifice acestui sport. Algoritmul măsoară și urmărește fiecare mișcare a fiecărui utilizator, actualizând constant forma sa optimă, făcând dispozitivul ideal de folosit mai ales în timpul antrenamentelor de îmbunătățire a tehnicii și a formei fizice.

„Atleții din alte sporturi folosesc deja informațiile digitale pentru a se antrena inteligent de ani de zile”, a declarat Chris Zoller, director de marketing și design pentru compania de echipament sportiv Everlast. 

Beneficiile sunt și mai mari atunci când boxerii conectează aceste dispozitive PiQ ROBOT la telefoanele lor inteligente, pentru că ei pot vedea datele referitoare la forța și viteza de lovire și pot stabili puterea loviturilor lor. Acești factori pot fi apoi crescuți pentru a spori performanța sportivului.

Dispozitivul poate fi atașat în siguranță cu ajutorul unei brățări la încheietura sportivului, existând posibilitatea atașării chiar sub partea de mănușă a pugilistului care vine pe încheietură. Dispozitivul este utilizat cu ajutorul aplicației mobile dedicate care funcționează atât pe sistemele mobile Android cât și pe cele iOS de la Apple.