Corporația „Frontera Resources” cu sediul în SUA va avea dreptul exclusiv de a explora și de a dezvolta resurse de hidrocarburi pe o suprafață de circa 1,2 milioane de hectare în sudul Republicii Moldova. Totodată suprafaţa totală de teren, inclusiv în Republica Moldova, explorată de „Frontera Resources” va fi de circa 34 milioane de hectare.

Noul acord prevede o perioadă de concesiune pe o durată de 50 de ani, inclusiv faza inițială de explorare care ar putea dura până la 10 ani.

Potrivit directorului executiv al companiei, Steve Nicandros, „Frontera Resources” s-a arătat „foarte încântată să încheie acest acord important cu Guvernul Republicii Moldova”.

„Acordul nostru reprezintă o nouă etapă a investițiilor americane în sectorul de petrol și gaze din Republica Moldova și semnifică, de asemenea, începutul unui efort concentrat de a ajuta la dezvoltarea țării în obținerea independenței energetice bazându-se pe potențialul resurselor naturale neexploatate”, a mai spus Nicandros.

Frontera Resources” este o companie internațională de explorare și producție de petrol și gaze naturale, înființata în 1996. Strategia companiei este identificarea oportunităților și operarea pe piețele emergente din Europa de Est în jurul Mării Negre.

Contractul de concesiune a fost semnat cu Guvernul de la Chişinău pe 2 ianuarie de Frontera Resourses International LLC, se menționează în comunicat.