„Of, și cu această cetățenie... Eu nu am luat cetățenia țării mele! Tata meu era român cu acte în regulă. Pentru ce lui cetățenia Republicii Moldova, care știi că e ruptă de la România, format în urma ocupației sovietice și pactului Ribbentrop-Molotov. Am spus că nu-s de acord cu asta încă atunci când eram președinte. Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund, legea-i lege”, a declarat Ghimpu. 

Întrebat ce crede despre posibilitatea creării de către Băsescu a unui partid aici, în Moldova, odată cu obținerea cetățeniei, Ghimpu l-a sfătuit pe fostul șef al statului vecin să „muncească acasă”. 

„Eu cred că domnul Băsescu mai bine s-ar ocupa acolo în țară cu economia, cu ceea ce îl atrage. Cu oamenii noștri acolo. Acolo trebuie să muncească, aici noi avem grijă de asta, nu suntem căzuți din banană”, a mai adăugat liderul PL.

În februarie 2016, Băsescu declara că din 2015 nu discută cu Ghimpu„Nu știu ce a stat la baza neînțelegerii noastre. Întrebați-l pe el. Eu nu m-am simțit neînțeles. Cu atât mai mult că este singurul partid unionist și nu aveam motive să am neînțelegeri cu domnul Ghimpu”, spunea anul trecut Băsescu.