Update-ul dedicat utilizatorilor Insider din categoria Fast Ring pot acum să amâne update-urile pentru Windows 10 cu până la 35 de zile, pentru a evita instalarea lor în timpul unor operaţiuni importante. Din păcate, cei care folosesc Windows 10 în ediţia Home nu vor beneficia de această funcţionalitate, aceasta fiind dedicată pentru versiunile Professional, Education şi Enterprise. Tot această modificare va oferi posibilitatea de a evita update-urile de driveri nedorite.

Cortana este acum disponibilă încă de la instalare, utilizatorii care vorbesc una dintre limbile înţelese de asistenta virtuală de la Microsoft putând configura computerul folosind comenzi vocale. Nu în ultimul rând, Microsoft a adăugat pentru o parte dintre utilizatori un experiment care limitează resursele consumate de anumite aplicaţii, pentru a încerca să reducă consumul de energie al dispozitivelor. De asemenea, cei care folosesc reţele VPN primesc posibilitatea de activare şi dezactivare a acestora cu un singur buton, odată ce acestea sunt configurate şi salvate.

Printre modificările minore ale acestei versiuni de Windows 10 se numără şi modificarea interfeţei din meniul Start, care primeşte acum foldere pentru aplicaţiile de pe Windows Store. Toate aceste modificări vor ajunge în versiunea finală de Windows 10 în lunile următoare, probabil că o parte urmând să fie lansată înainte de Creators Update, în timp ce cealaltă ar putea să fie inclusă în acesta.