Raidurile au loc la mai puțin de două săptămâni înainte de începerea negocierilor de pace, programate pentru 23 ianuarie la Astana, în Kazahstan, și mediate de Rusia și Turcia.

„Avioanele militare ale regimului și-au intensificat bombardamentele în provincia Alep după miezul nopții”, a informat OSDO.

Multe orașe și localități au fost afectate, în special Atareb și Khan al-Assal, regiuni subordonate rebelilor. 

Jurnaliștii AFP din nordul Siriei au auzit lovituri aeriene intense în partea de vest a provinciei Alep unde se află Atareb.

În provincia vecină Idleb, controlată de o alianță a rebelilor și de Frontul Fateh al-Sham, avioanele de război siriene au bombardat localitatea Taftanaz, omorând trei rebeli, potrivit OSDO.

Un corespondent AFP a văzut un imobil complet prăbușit la Taftanaz. Căștile albe, salvatorii din zona rebelă, au petrecut ore întregi pentru a căuta supraviețuitori printre ruine cu ajutorul ciocanelor și a picamerelor.

De la intrarea în vigoare a armistițiului pe 30 decembrie 2016, loviturile aeriene ale regimului asupra bastioanelor rebele s-au redus, însă nu s-au oprit complet. Fatah al-Sham și gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sunt excluse din acordul susținut de Ankara și Moscova.