În biografia sa prezentată pe site-ul președinției, Galina Dodon nota că a absolvit Universitatea Agricolă de Stat din Moldova: facultatea de economie, iar mai apoi a studiat drept economic la Institutul Naţional de Management. În prezent este directorul financiar al companiei „Exclusiv Mediu” SRL și e mamă a trei copii.

Și-a început activitatea profesională în calitate de contabil la SA „Beton armat” apoi, a fost Economist-expert la SRL „Capitoliul”. Următorii trei ani, din 2002 până în 2005, Galina Dodon activează în sistemul bancar, în calitate de contabil superior la secția operațiuni bancare a Filialei „Invest” BC „ Moldindconbank” S.A. Ulterior, până în 2012, soția actualului președinte a fost adjunct Contabil-șef la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Galina Dodon declară că vorbește nativ limba Moldovenească, posedă de asemenea engleza și rusa. Încă de la momentul în care soțul său a preluat conducerea PSRM, Galina Dodon a participat activ alături de actualul președinte la majoritatea activităților sale politice, evenimente publice sau acte de binefacere.

 

Vezi Galeria Foto în articolul postat de ea.md: Tot ce nu știai despre prima doamnă a Republicii Moldova, Galina Dodon