Compania Capital Estate SRL care administrează și deține în proprietate Centrul International de Business Skytower susține că decizia de a rezilia Contractul de locațiune cu locatarul Jurnal de Chișinău Plus SRL (Jurnal TV/Jurnal Trust Media) a venit în strictă conformitate cu prevederile contractuale și legale, după mai multe negocieri și tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei.

„Din păcate, obișnuința de neexecutare a obligațiilor contractuale ce țin de achitarea datoriilor durează de mai mulți ani, iar aceasta se răsfrânge negativ asupra activității noastre economice. 

Suntem o companie cu investiții străine și avem obligațiuni față de creditorii noștri. Această problemă a fost discutată în repetate rânduri cu Jurnal TV, dar așa și nu a fost depășită situația creată. Jurnal TV a avut oricând posibilitatea să-și onoreze în termen, conform prevederilor contractuale obligațiile de plată, prin urmare, în strictă conformitate cu prevederile contractului de locațiune, a fost luată decizia de reziliere a contractului și a fost adusă la cunoștința Jurnal TV în termenul stabilit de contract.

Dezaprobăm orice încercare de a se face speculații pe un subiect extrem de clar, unul comercial, ce se referă la neexecutarea unor obligații contractuale care țin de plata chiriei pe o perioadă îndelungată”, se menționează în comunicatul emis de administrația centrului Skytower. 

Centrul Internațional de Business SkyTower, de pe strada str. Vlaicu Pîrcălab 63 din Centrul Chișinăului, unde își are sediul trustul Jurnal TV se află în proprietatea Societății cu Răspundere Limitată Capital Estate, condusă de Adela Cazac și fondată de offshorurile Cyform Financing Limited și Finsbury Investment Limited.

Adela Cazac mai este administrator al întreprinderii Leiria-Tur SRL, beneficiară a construcției care se ridică în spatele Ambasadei Franței la Chișinău și din cauza căreia misiunea diplomatică a decis să-și schimbe sediul.

Amintim că Jurnal TV a fost obligat să părăsească sediul în 35 de zile și anunță schimbări în grila de emisie din 16 ianuarie 2017.