Este pentru prima oară când vin în Moldova pentru ca să ajut la organizarea unui eveniment de genul Startup Weekend Moldova. Am auzit că organizați pentru prima oară Chișinău Startup Week. Sunt foarte încântat și impresionat de ceea ce am văzut aici. Știu că aveți un centru de excelență pe care îl construiți împreună cu UTM. Aveți un spațiu de co-working, ceea ce este un semn foarte bun și deja acest spațiu este plin de lume, ceea ce e minunat. Acest indice arată că este o necesitate un astfel de spațiu și acest ecosistem crește într-un ritm stabil”.

Guvernul există pentru a crea o infrastructură și a da garanții că developerii vor avea un mediu prielnic de dezvoltare. Fără comunitate însă, această infrastructură va fi nulă și fără sens. Acest proces este mutual pentru ambele părți participante”.

„Ecosistemul antreprenorial are la bază 7 aspecte, care trebuie să fie egal reprezentate pentru o bună funcționare a ecosistemului. Un aspect important este politica guvernamentală, care repartizează rolurile din infrastructura start-upurilor și creșterea lor. Alt aspect este cel al universităților, ele asigură HR, pentru ca start-upurile să crească. Pe urmă ai la dispoziție diferite instrumente tehnice de suport și mentorii”. 

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow.

CSW2016 a fost organizat pentru prima dată în Moldova și aduce împreună startup-erii din Moldova și din Sud-Estul Europei, precum și experți în domeniul IT.