Horărârea de Guvern are drept scop ajustarea condițiilor economico-financiare la noile condiții ale sectorului sportiv.

Documentul conține cuantumurile premiilor care vor fi acordate pentru performanțele obținute de sportivii noștri în cadrul competițiilor internaționale și naționale.

Astfel, sportivii care vor ocupa locul I la un Campionat Mondial vor încasa 225.000 de lei de la Guvern; pentru locul I la un Campionat European - 90.000 de lei; pentru locul I la un Campionat Național - 5.000 de lei; pentru locul I la o Cupă Națională - 3.500 de lei.

Sportivii moldovean care vor stabili un record olimpic sau paralimpic vor fi premiați cu suma de 120.000 de lei; pentru stabilirea un record mondial - 80.000 de lei, iar pentru unul european - 60.000 de lei. Premiul pentru un record național este de 4.000 de lei.

Documentul stabilește și bugetele de unde se vor plăti premiile pentru performanțele sportive.

„Această hotărâre vine să consolideze comunitatea sportului din RM în măsura în care corectitudinea, tratamentul și aspectul financiar care ține de costurile pe care trebuie să le suporte un sportiv pentru a ajunge la excelență sportivă sunt din ce în ce mai mari”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.