„Pentru a amplifica transparența din bancă atât în interior căt și în exterior, fațada Clădirii 1 este extinsă pentru a crea un spațiu interior comun pe toată înălțimea clădirii. Astfel se crează un atrium impunător ce permite vizibiliteatea tuturor etajelor, o conexiune vizuală între angajații băncii, prin intermediul unor console suspendate în interiorul acestuia”, scriu designerii.

Potrivit proiectului, parterul clădirii va rămâne accesibil publicului larg și se sugerează chiar amplasarea unei galerii de artă. 

„Pentru a-și promova Responsabilitatea Socilă Corporativă, banca ar putea renova havuzul adiacent din incinta Parcului Central, similar stilisticii aplicate în reconstrucția băncii”, mai sugerează autorii proiectului. 

Amintim că în toamna anului 2016, MAIB a anunțat că se va muta în Codru. Președintele de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, menționa că actuala clădire „nu mai este încăpătoare pentru numărul de subunităţi existente în cadrul instituției”.

Potrivit reprezentanților băncii, acesta nu este singurul proiect arhitectural.