Anunțul a fost făcut de consilierii prezidențiali Andrei Neguța și Maxim Lebedinschi.

Cetățenii care au interdicția de intrare pe teritorul Rusiei vor putea beneficia de dreptul de a intra pe teritoriul Federației Ruse doar după ce datele acestora vor fi prelucrate de către Serviciul Federal de Securitate și vor fi transmise de către serviciul abilitat de migrație a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit celor doi consilieri prezidențiali, amnistia va fi pusă în aplicare începând cu aproximativ data de 15 martie. Ulterior, aceștia urmează să-și perfecteze actele corespunzătoare.

Nu vor putea beneficia de amnistia migrațională cetățenii R Moldova care:

- anterior au încălcat regimul de ședere sau au fost expulzați în urma unei decizii judecătorești,

- având interdicții de intrare, au intrat pe teritoriul Rusiei de pe teritoriul Belarusului;

- se află în detenție în așteptarea unei decizii judecătorești.

„Mai mulți cetățeni ne-au comunicat că deja au beneficiat de această posibilitate”, a adăugat consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi.

Cetățenii sunt îndemnați să verifice dreptul de acces pe adresa service.fms.gov.ru, iar dacă au nevoie de iniformații urgente, să apeleze la linia fierbinte a ambasadei Federației Ruse la Moscova - +79299649079.

Potrivit informațiilor Președinției, acum în Rusia sunt peste 250.000 de moldoveni care au încălcat legislația rusă și sunt pasibili pentru expulzare din Rusia sau interzicere de intrare.