Jurnaliștii, dornici să facă și din acest subiect - vizualizări, au recurs la formulări neordinare și, pe alocuri, exagerate. Inițial, titlul celor de la ProTV.md suna în felul următor: „Un moldovean de 29 de ani, surprins în timp ce se plimba în pielea goală pe o stradă din Italia”.

Nu este nimic greșit, dar formularea „în pielea goală” putea fi ușor înlocuită cu „nud”, care sună mai puțin provocator. Mai ales că este vorba de o știre, nu de o postare pe blog. La scurt timp, cuvântul „pușcă” a fost scos din titlu, dar a fost păstrat în știre. (pui paragraful acesta din știre: Imaginile cu moldoveanul plimbandu-se gol pusca au fost surprinse de mai multi soferi care treceau prin preajma)

Un alt titlu de pe site-ul celor de la ProTV.md a fost formulat în felul următor (citez): „Mai bine de două luni, peste o mie de elevi din tara au facut-o pe profesorii de limba romana”. Formularea „au făcut-o pe profesorii” este una mai populară, care nu se recomandă în titlurile de știri, doar dacă jurnalistul face acest lucru intenționat pentru a accentua un anumit mesaj. 

Cei de la publika.md sunt, pe alocuri, și mai „inventivi” la capitolul titluri. În cazul știrii cu moldoveanul care s-a plimbat nud în Italia, redactorii acestui site au decis să folosească aceeași combinație de cuvinte: „gol-pușcă”. Totodată, în a doua parte a titlului au notat: „Oamenii au rămas uimiți”. Este un lucru evident, pentru că oamenii, practic, în orice situație de acest gen ar rămâne uimiți.

Un alt titlu, care a fost formulat greșit este (citez): „Profesorii universitari susţin introducerea votului uninominal”

În primul rând nu este corectă formularea „Profesorii universitari”, pentru că este vorba doar de unii profesori care susțin această inițiativă, reporterul publika nu a intervievat toate cadrele didactice din țară. Corect ar fi fost - „unii profesori” sau „profesorii unei instituții de învățământ”.

Țin să menționez că, redactorii publika.md au insistat pe acest subiect pe parcursul mai multor zile. Au scris o serie de știri despre votul uninominal.