Centrele de sănătate activau, până nu demult, în condiții deplorabile. În satul Sîrcova asistența medicală primară era acordată în două camere mici, din incinta casei de cultură. În perioada rece a anului pacienții erau examinați în frig, deoarece încăperea nu era conectată la energia termică.

În acelaşi timp, în satul Țahnăuți, centrul de sănătate era amplasat în incinta oficiului poștal. Încăperea era avariată, apa curgea prin acoperiș şi cădeau bucăți din tavan. În aceste condiții pacienții nu beneficiau de asistență medicală calitativă.

Datorită unui proiect finanțat din fondul de rezervă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Consiliul Raional Rezina a reuşit sa construiască două centre de sănătate în satele Sîrcova şi Țăhnăuți.

Sediile noi au farmacii, cabinete pentru examinarea pacienților, laboratoare pentru efectuarea analizelor, săli de proceduri și imunizări.

„Important este că aceste investiții au fost făcute în folosul cetățenilor. Locuitorii din aceste sate beneficiază de servicii calitative. Edificiile corespund standardelor, iar condițiile de aici oferă medicilor posibilitatea să aplice tratamente eficiente. Farmaciile dispun de medicamentele compensate, de care localnicii pot oricând beneficia”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Construcția şi dotarea centrelor de sănătate a costat peste două milioane jumătate de lei. 80 la sută din banii investiți au fost alocați de CNAM. Restul sumei a fost acoperită de Consiliul Raional Rezina.

Centrele de Sănătate din satele Sîrcova şi Tăhnăuți deservesc 3000 de oameni.